Eco Pill FAQ

Što je ECO Pill?
ECO Pill je jedini kruti aditiv za gorivo koji se može koristiti i u dizelskim i u benzinskim motorima. To je prvenstveno površinski aktivan/disperzivni proizvod.

Na koji način djeluje?
ECO Pill će Vam pomoći da postignete bolje iskorištenje goriva, da Vaš motor radi čistije, uštedjet ćete novac i biti prijatelj planetu. Ona stabilizira gorivo za vrijeme dugog skladištenja smanjenjem učinaka oksidacije goriva. ECO Pill stvara i zaštitni sloj od nakupina gume (iz goriva) u dijelovima motora. Ovo osigurava brzo kretanje motora uz manje habanja, a to štedi vrijeme i novac. Aditivu ECO Pill treba samo nekoliko sekundi da se otopi u gorivu, a iza sebe ne ostavlja nikakve štetne čestice ili čestice koje bi uzrokovale začepljenje.

Gdje se proizvodi?
ECO Pill se proizvodi u Toronto, Ontario, Kanada.

Je li aditiv ECO Pill toksičan za ljude i životinje?
Ne. Referenca: Zavod za javno zdravstvo Grada Zagreb.

Može li se vjerovati ispitivanjima koja preporučuje ECO Pill?
Apsolutno. Sva laboratorijska ispitivanja objašnjavaju kako proizvod djeluje i potvrđuju ih rezultati znanstvenih i priznatih ispitivanja vodećih organizacija kao što su SEA (Society of Automotive Engineers –Mechanical Engineers Association), ASTM (American Society for Testing and Materials), QIRC (Quebec Industrial Research Centre), SGS, i US EPA (United States Environmental Protection Agency). Štoviše, ispitivanja provedena u neovisnim laboratorijima mogu se ponoviti koristeći objavljene metode. Kopije ispitnih metoda mogu se dobiti na zahtjev. Molimo da vodite računa o tome da je ECO Pill patentirani proizvod.

Može li ECO Pill oštetiti katalizator mog vozila?
Ne. Ustvari, budući da poboljšava izgaranje, ECO Pill čisti katalizator.

Smije li se ECO Pill koristiti u super bezolovnom benzinu?
Vozila koja koriste super bezolovni benzin prema preporuci u priručniku imat će jednaku korist od upotrebe aditiva ECO Pill. Ona vozila, koja je vlasnik nadogradio za korištenje super benzina kako bi izbjegao lupkajući zvuk ili postigao bolji učinak, također će imati koristiti od aditiva ECO Pill.

Smijem li koristiti ECO Pill u mojem vozilu velike snage?
Što je veća snaga motora, to su viši stupanj podešavanja i manje tolerancije motora. Takav se motor lakše prlja, začepi ili se poremeti osjetljiva ravnoteža u gradskim uvjetima. Ovaj tip vozila može imati velik koristit od deterdžentskog djelovanja ECO Pill koje će mu pomoći održavanje bolje fine podešenosti što će rezultirati višim stupnjem učinkovitosti i performansi u svakom trenutku.

Je li ECO Pill jednako učinkovit u dizelskom gorivu?
Aditivu ECO Pill treba duže da bi se potpuno otopio u dizelskom gorivu bez smanjenja njegove djelotvornosti ili učinkovitosti. Rezultati u smislu emisija su čak i bolji u dizelskom gorivu, a smanjeni su i dim i partikulati.

Treba li ECO Pill koristiti samo u motorima s ubrizgavanjem goriva?
Injektori su mnogo osjetljivi na nakupljanje naslaga što može brzo dovesti do gubitka učinkovitosti raspršivanja. S druge strane, karburatori su osjetljiviji na nakupljanje gume i laka. Stoga će i karburatori i motori s injektorima imati koristi od korištenja aditiva ECO Pill.

Može li korištenje aditiva ECO Pill utjecati na jamstvo za moje novo vozilo?
Ne. Budući da ne sadrži metale, ECO Pill ne može ni na koji način štetiti Vašem motoru. Mi smo osigurani policom osiguranja od mogućnosti da naši proizvode uzrokuju štetu na motoru. Vrlo smo ponosni što do danas nismo imali niti jedan registrirani zahtjev za naknadu štete.

Može li ECO Pill blokirati filtar za gorivo ili pumpu za gorivo?
Ne.

Jesu li važni veličina spremnika za gorivo/dizel?
ECO Pill je namijenjena za minimalno 15 litara i maksimalno 60 litara, što je razina za njenu optimalnu koncentraciju.

Kako ECO Pill pomaže ?
Pomaže boljim raspršivanjem što omogućuje bolje izgaranje i bolje korištenje time dobivene raspoložive energije. Deterdžentsko djelovanje vraća motoru izgubljenu učinkovitost i smanjuje potrošnju goriva. To smanjuje troškove za benzin/dizel i za održavanje motora.

Koristi li se ECO Pill samo u vozilima?
ECO Pill koristi motorima s unutarnjim izgaranjem kao što su izvanbrodski motori, snjegobacači, kosilice i drugi. Funkcionira jednako dobro u dvotaktnim motorima.