DTM FAQ

DTM

Što je DTM stabilizator ulja?
DTM je 100%-tni naftni stabilizator ulja, namijenjen za poboljšanje stabilnosti ulja i drugih maziva. DTM poboljšava adhezivne i kohezivne kvalitete Vašeg osnovnog motornog ulja i maziva. Neotrovan je, prijateljski za okoliš i bez aditiva.

Djeluje li DTM stabilizator ulja?
Osnovno motorno ulje ima ograničene adhezivne i zaštitne osobine. DTM „stabilizira” osobine Vašeg sadašnjeg ulja ili maziva. On to radi tako da čuva ulje od preranog propadanja ili propadanja u teškim uvjetima rada. Kad ga dodate motoru, DTM stvara zaštitni sloj oko molekula ulja kojeg koristite. DTM održava i poboljšava osobine ulja ili maziva uz savršeno i stalno podmazivanje koje Vaše ulje samo ne može dati.

Zašto bih trebao koristiti DTM?
Preporučeno korištenje DTM -a smanjit će trenje, prerano habanje i trošenje unutarnjih dijelova diferencijala, mjenjača i motora. DTM eliminira štetne naslage, produžuje životni vijek brtvila i smanjuje emisije koje onečišćuju okoliš.

Nisu li maziva koja trenutno koristim dovoljno dobra?
To ovisi o tome kako vozite i pod kojim temperaturnim uvjetima vozite svoj auto. Bilo bi nemoguće smiješati određena motorna ulja i maziva za svaku pojedinu marku i vrstu vozila koje danas možemo naći na tržištu. Ulja i maziva za automobilske motore se proizvode temeljem statističkih prosjeka o tome kako neki vozač vozi neki tip vozila. Stoga su osnovno motorno ulje i osnovna maziva dizajnirani tako da daju zaštitu koju trebate kako biste podmazali svoje vozilo na temelju ovih prosjeka. Ako želite dodatnu sveukupnu zaštitu za svoje vozilo i biti sigurniji, DTM je odgovor.

Hoće li mi DTM uštedjeti novac?
DTM kontinuirano podmazuje gornje i donje dijelove motora. Učinkovitost Vašeg motora značajno će se poboljšati, a poboljšat će se i uporabna vrijednost goriva. Ovo se pretvara u uštedu troškova za gorivo i održavanje.

Smije li se DTM miješati sa svakom vrstom ulja?
Apsolutno je kompatibilan sa svim uljima na bazi minerala i sa sintetičkim uljima koji se danas mogu naći na tržištu.

Smije li se DTM koristiti u sasvim novom motoru?
DTM PLUS biste trebali koristiti tek nakon prve izmjene ulja, a nakon toga redovito.

Djeluje li DTM jednako dobro po hladnom i toplom vremenu?
Kako biste sigurno upalili motor po hladnom ili vrućem vremenu, potrebno je stalno podmazivanje svih dijelova motora. DTM je namijenjen za smanjenje trenja i lako pokretanje motora. Dakle, bez obzira na to kakvo je vrijeme, Vaš će se motor lako pokrenuti, čak i nakon dugog vremena nekorištenja.

Povećava li DTM snagu motora?
Osobine DTM-a pomažu poboljšanju i uravnoteženju kompresije u cilindrima, a zbog toga se poboljšava izgaranje. DTM omogućuje i da motor proizvede superiornu snagu.